Już po raz dziesiąty Departament Rolnictwa i Ochrony Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Łódzkiego organizuje kolejną edycję wojewódzkiego konkursu produktów tradycyjnych „Tygiel Smaków”.
Celem tego wyjątkowego konkursu jest promocja lokalnych produktów wytwarzanych tradycyjnymi metodami. Stanowią one element dziedzictwa kulinarnego naszego województwa i warto wiedzieć, z czego słynie nasz region.
Do konkursu można zgłosić maksymalnie dwa produkty w 6 kategoriach:
– mięso świeże oraz produkty mięsne
– orzechy, nasiona, zboża, warzywa i owoce
– wyroby piekarnicze i cukiernicze
– gotowe dania i potrawy
– napoje (alkoholowe i bezalkoholowe)
– inne produkty (w tym: sery i inne produkty mleczne, oleje i tłuszcze, miody, produkty rybołówstwa, ryby, itp.)
które charakteryzują się wysoką jakością i wyjątkowością, posiadają minimum 25 letnią tradycję wytwarzania, są związane z kulturą, historią województwa łódzkiego oraz są wytwarzane na terenie województwa łódzkiego.
Producenci chcący wziąć udział w konkursie „Tygiel Smaków” muszą złożyć Kartę Zgłoszeniową do konkursu w terminie do dnia 30 czerwca 2017 roku w sekretariacie Departamentu Rolnictwa i Ochrony Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Łódzkiego (al. Piłsudskiego 8, 90-051 Łódź, piętro V pokój 511) lub przesłać w formie elektronicznej na adres e-mail sekretariat.ro@lodzkie.pl.
Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie.
Pobierz załącznik: